BlogGalleryCasemodZoekenContactOver ons

Review: Need for Speed Undercover

Review: Need for Speed Undercover

Algemeen:

De Need for Speed serie stamt uit 1994 toen de ontwikkeling gedaan werd door EA Canada. Dit bedrijf heette tot 1991 Distinctive Software en heeft onder deze naam een aantal bekende games als 'Stunts' en 'Test drive II' ontwikkeld. De serie bestaat uit race-games waarvan er zo'n zes van de vijftien games draaien op het politie-achtervolging aspect. In de laatste games is ook het aspect van tuning aangebracht in de games.

Need for Speed Undercover(NFSU) probeert goed te maken wat in Need for Speed Pro Street misgegaan is. De races zijn weer op de openbare weg, de politie zit je weer op de hielen en volgens Electronic Arts is er uitgegaan van een geavanceerde A.I. Er is voor deze game weer een groot blik auto's open getrokken om de gamers gelukkig te houden. Al deze auto's zijn bestaande auto's of concept cars die in de nabije toekomst het 'productie' licht zullen gaan zien.

Als je de game speelt merk je meteen een aantal punten die mis zijn aan deze game. Na een introverhaaltje waar nou niet echt de vonken van af springen mag je met je frisse enthousiasme in een Nissan 240sx stappen om de undercover scene te gaan oprollen. Rustig rijdt je door Tri-City waarbij je af en toe een auto tegenkomt. Het is niet echt druk, net Ursem op een doordeweekse avond terwijl er op de televisie een spannende voetbalwedstrijd is. Gelukkig is het wel een feest van herkenning, want het zijn steeds dezelfde auto's die je tegenkomt. Terwijl er flink wat energie gestoken is in de 'geregisteerde' auto's, als Audi, Dodge en Ford hebben de free-roaming auto's geen connectie met de echte wereld. Dit merk je ook als je één van deze auto's met hoge snelheid aanrijdt, de auto's vliegen letterlijk over het beeldscherm met elegante wendingen waar een schoonspringster jaloers op zou kunnen worden. Maar ok, het gaat tenslotte om het racen.

Het racen in de Need for Speed serie heeft bij mij altijd een schaduw zijde. Ten eerste is de besturing is niet echt 100%, je geeft kleine tikjes op de pijltjestoetsen om je auto de bocht om te laten gaan en dit werkt wat schokkerig. Ten tweede is het helaas weer zo dat je auto gemeten wordt en daar een tegenstander tegenover geplaatst wordt met een flink gedowntunde bolide. Om een voorbeeld te geven: In de game heb ik na verloop van tijd een Audi TT gekozen om mee rond te racen. In de wedstrijd rijdt je dan tegen Mercedes AMG's, BMW M's en Aston Martins die in het echte leven echt geen partij zijn voor een 'simpele' Audi TT. Dit maakt de game voor mij erg onrealistisch. Ook komt hierbij het feit dat de standaard politie auto's de supercars gewoon bij kunnen houden, al is dit in vergelijking met vorige NFS-games al flink verbeterd. Ten derde is mijn meest vreselijke ergenis ten opzichte van de NFS-reeks: Als je voor aan rijdt in een wedstrijd of een achtervolging met politie weet het spel het zo te creeëren dat tegenstanders met onmogelijke snelheden de gaten opvangen. Zie je eerst niets op je radar, dan kan er binnen een paar seconden zomaar een tegenstander als stipje op de radar gezien worden die met de snelheid van een straaljager je achtervolgt. Dit is vreselijk frustrerend, bijna net zo erg als dat je drie rondes voorop rijdt in het klassement en vervolgens door een Nissan 240SX wordt ingehaald en deze niet meer kunt bij houden en zo de vierde en laatste ronde verliest.

Plus/minpunten:

+ Originele 'geregisteerde' auto's

+ Tunen van de auto's heeft nog steeds een plaats voor de liefhebbers

- Niveau tegenstanders onwerkelijk

- In supercars ingehaald worden door Nissan 240SX'jes

Conclusie:

Ben je op zoek naar een commerciële race-game waarbij tunen misschien wel een belangrijkere plaats inneemt dan het racen zelf, houdt je van een simpel verhaal voor een game en heb je geen problemen met de gameplayfouten dan is dit echt een game voor jou. Als je opzoek bent naar een serieuze race-game waarbij je moet vechten voor secondes laat deze game dan liggen.

Related Entries:
Nintendo maakt lijst games bekend tot Q1 2009
Review: De Blob (wii)
Red Alert 3 demo is uit!
Review: Flower sun and rain
(0) Permalink

TeeCee Nieuws: PS3

Related Entries:
TeeCee Nieuws: PSP
TeeCee Nieuws: Steam
TeeCee Nieuws: Xbox 360
TeeCee Nieuws: PC
TeeCee Nieuws: DS
(6) Permalink
1-2/2