BlogGalleryCasemodZoekenContactOver ons

Games in concert

TeeCee @ Games in concert 3 !

door Jeroen

De redactie vond dat het weer eens tijd was voor een bedrijfsuitje, en aangezien games in concert er aanzat te komen was het niet ongewoon om heen te gaan. We waren er immers ook al 1 jaar geleden bij met Games in concert @ lowlands. De verwachtingen waren hooggespannen, aangezien niemand minder dan Wibi Soerjadi en Frank Klepacki (bekende componist uit de westwood stal) zouden optreden. En wat waren de verwachtingen overtroffen!

Toen eenmaal Frank Klepacki op het podium kwam was er al 1 dinge meteen duidelijk, deze man gaat een show neerzetten en hoe.Helemaal uitgedost in een rode wijde jas en een electronische gitaar die je alleen in sci-fi films terug zal vinden. Zijn enthousiasme straalde het hele optreden ervan af, niet geheel onlogisch als hij voor het eerst zijn bekendste nummer " Hell's March " live mocht opvoeren. Hij was erg blij met het spel van het metropool orkest en de heren van After Forever die het gitaarwerk voor hun rekening namen.Ik heb veel concerten gezien en toch nooit iemand zo enthousiast gezien, in 1 woord geweldig.

En dan het hoogtepunt van de avond de man die het hart van menig gamer raakte: Wibi Soerjadi. Veel mensen kennen hem als een goede pianist, maar ook als een aardig persoon die een voorliefde heeft voor Walt Disney figuren een leuke villa heeft en een wagenpark waar elke man jaloers op is. Maar die avond is toch wel zijn liefde voor games naar voren gekomen. Helaas was Wibi een paar dagen van te voren lelijk te val geraakt dus kwam hij het podium op met krukken. Die avond zou Wibi Soerjadi de sountracks van Mario 64 en Zelda vertolken naar zijn eigen spel. Hij begon met het nummer van Mario 64, maar na enkele minuten hield Wibi plotseling op met spelen en zat hij even bij de pakken neer, pakte zijn krukken en wilde het podium verlaten totdat het hele publiek hem een staande ovatie verzorgde, geroerd door het warme onthaal wist Wibi niet hoe snel hij weer op zijn pianokruk moest zitten. Daarna maakte hij het nummer af en speelde hij de sterren van de hemel, zelden heb ik meegemaakt dat een publiek zo aandachtig luisterde, men hoopten maar dat hij het enigzins vol zou houden. Toen het nummer voorbij was kreeg hij weer een staande ovatie, de hele zaal was geroerd door zijn doorzettings vermogen. De presentatrice sprak Wibi toen aan waarin wibi in het interview vooral vertelde hoe geroerd hij was door het warm onthaal door het publiek, en hij sprak uit dat hij een echte gamefan is en vooral van Nintendo games als Mario en Zelda, waarin hij volledig in kon opgaan. Tot iedereens verbazing ging hij gewoon verder met spelen en knalde er nog een nummer doorheen van Zelda, en Wibi had speciaal voor de gelegenheid het nummer herschreven zodat hij het kon spelen met 1 hand. Ik sloeg stijl achterover hoe die man spelen kon, wat hij met 1 hand kan, zou ik nog niet eens af kunnen met 4 handen, super!

Andere hoogtenpunten op die avond waren wel de soundtracks van Mario Galaxy & Alone in the Dark 5, die erg goed afgemixt en geproduceert waren de opzwepend zangkoren kwamen goed uit de verf, en zorgde voor een bijna episch gewaarwoording. Voor de fun factor was er ook een nummer van Bubble Bobble tussen gegooid wat lekker zwingde en lekker jazzy was, leuke afwisseling. De verassing van de avond was wel de soundtrack van Portal  " Still Alive", wat erg leuk gedaan was, alleen de zangeres ( Roos Rebergen ) kwam aantreden in een Everlast Boxing short, en stond een beetje waggel het nummer te zingen en dan ook nog eens uit de toon. En dat maakt mij normaal niets uit, ik bedoel ik luister ook naar muziek van Pete Doherty (lead zanger babyshambles) en Melt-Banana, maar ze viel in het nummer gewoon wat uit de toom.

Een andere punt waar ik over struikelde, Ze bedoelen het vast heel goed de makers van de game Overlord II, maar hun aanpak vond ik toch wat minder geslaagd. Zit ik daar in de zaal te luisteren naar een soundtrack van een game die nog niet uit is, het klonk goed daar schort het niet aan. Maar om het publiek lekker te maken met allerlei artwork op het projectie scherm, waarvan niet 1 plaatje een render uit de game zelf was. Het is niet de eerste keer dat gamers lekker worden gemaakt met artwork van een game die nog niet gereleased is, maar het had mooi geweest als er een render was uit de game of een trailer .... al was het maar een teaser. Commercieel gezien is het natuurlijk een leuke promotie stunt, ach jah. "Wake up and smell the coffee, boy. That's the way the world works" .

Ondanks kleine puntjes hier en daar, het was een avond om nooit te vergeten, volgende keer weer!

 

p.s. voor footage van Games in Concert en meer leuks kijk dan bij onze vriend annebras.nl

Related Entries:
Nieuwe Jagged Alliance?
Nintendo maakt lijst games bekend tot Q1 2009
Red Alert 3 demo is uit!
Steam game van de maand: Earth 2160
(1) Permalink