BlogGalleryCasemodZoekenContactOver ons

Beyond Good & Evil

Beyond Good & Evil, de mooiste game die niemand speelde...

“Expose the consiracy, Capture the truth”. Oftewel ontmasker de samenzwering, verover de waarheid. Dat is in het kort waar deze game om draait. Je speelt met Jade, een jonge fotografe die op het spoor is gekomen van een samenzwering tegen de bewoners van de planeet Hyllis. Wat is er nou aan de hand op deze mooie blauwe planeet? Hyllis wordt al jaren geteisterd door aanvallen van een alien ras, genaamd de DomZ. Deze groene baklappen ontvoeren één voor één de bewoners van de planeet, maar waarom weet niemand. Opeens is daar de Alpha Section, een mysterieuze legereenheid die niet van Hyllis zelf lijkt te komen maar wel beloofd heeft tegen het buitenaardse gespuis te gaan vechten, zeggen ze. Als Jade kom je erachter dat er iets vreselijk mis is op Hyllis. Is de Alpha Section wel te vertrouwen? En dan is er ook nog het ondergronds verzetsleger genaamd IRIS.....

Personages/groepen:

  • Jade: De mooie vrouwelijke hoofdpersoon uit de game, met aditude. Gewapend met haar camera en “dai-jo” staf weet ze zich uit elke situatie te redden. Een echte “chick with a dick”dus.
  • Pey'j: Half everzwijn/half mens. Pey'j is één van de vele mens/dier combinaties die er op Hyllis rond lopen. Van beroep is hij uitvinder/techneut en part-time knorrepot. Hij is ook een beetje een vaderfiguur voor Jade en helpt haar mee tijdens het avontuur.
  • Double H. Deze potige gast is een ex-soldaat en werkt nu als reporter/spion voor IRIS. Z'n echte naam is Hub en hij helpt je later in de game ook mee.
  • DomZ aliens: Groen, vies en oerlelijk. Echte aliens dus. Ze zijn er in verschillende soorten en maten maar ze zijn allemaal even kwaadwillend.
  • Alpha Section: Het zogenoemde bevreidingsleger van Hyllis. Gekomen op de planeet om te vechten tegen de DomZ. Maar wie zijn die gasten nu werkelijk.....?
  • IRIS: Het ondgrondse verzet. Proberen net als Jade achter de samenzwering te komen door reporters op pad te sturen om foto's te maken als bewijsmateriaal.
Deze action-adventure game, speelt zich af op een afgelegen planeet, genaamd Hyllis. De setting is een beetje Sci-Fi achtig zeg maar. Beyond Good & Evil (BG&E) lijkt qua gameplay en opbouw nog het meest op de Zelda games. Gelukkig heeft de game nog genoeg charmes om geen rip-off te zijn, maar als je de Zelda games leuk vind moet je zeker BG&E eens proberen. Anders dan bij de meeste Zelda games, is de speelduur van BG&E veels te kort. Na ongveer 12 uur spelen heb je het einde wel bereikt. Tot aan de spannende cliffhanger (na de credits) aan toe....
Jade in action
Het spel is gemaakt door het Franse Ubisoft en is bedacht door niemand minder dan Michel Ancel. Die naam zegt je misschien niet zoveel maar hij is namelijk ook de geestelijk vader van Rayman en de maker van de game voor de film King Kong, die overgens ook erg goed is.
BG&E kwam eind 2003 uit op de Gamecube, Playstation 2, Xbox en de PC. De game werd tegelijkertijd gereleased met de nieuwe Prince of Persia, Splinter Cell en Ubisoft's cell-shaded shooter XIII. Omdat iedereen blijkbaar erg benieuwd was naar de nieuwste Prince, Splinter Cell en XIII werd BG&E helaas een beetje een ondergeschoven kindje. Gevolg: de verwachte sales bleven uit en de game werd een flop.
Zou het misschien komen omdat BG&E een slechte game was? Eh, neuh. De game heeft overal goede recensies gekregen en er is zelfs een website die noemde BG&E “the best game no one ever played”, wat natuurlijk slaat op de grote onbekendheid van het spel.
Jade vs DomZ creature
Er staan nog 2 vervolgen op de planning van Ubisoft, maar door de slechte verkopen van het eerste deel kan dat nog wel eens een probleem worden. Of toch niet? Na veel aandringen van de fans (waaronder ik) en monsieur Ancel zelf is er weer hoop, sterker nog Beyond Good & Evil 2 is inmiddels in de maak!!!!!! Ik zou zeggen bekijk lekker de teaser:

de trailer van het orgineel mag uiteraard niet ontbreken:

Als je tot hier bent gekomen met lezen en je wilt nog meer Beyond Good & Evil, bekijk daar maar ff deze website:

s6.invisionfree.com/BGE2_Revolution/index.php

(6) Permalink

Golden Axe

Mijn eerste sega blog gaat over Golden axe. Het spel zag het eerste licht in 1989. Deze hack and slash spel was gemaakt door niemand minder dan Makoto Uchida de maker van altered beast en het eeste spel op de megadrive. Het spel was zo Populair dat er snel een vervolg kwam twee en drie. de besturing was simpel A superkracht B deuk C spring en door B+C in tedrukken kon je achter je deuken. de meeste vijanden kon je makkelijk aan. maar andere zoals the deathe adder en de skeletten was je nog wel zoet. Nu heb ik zelf alle drie de delen gespeeld (recentelijk) en het is nog steeds leuk met een pot pils en leuke vrienden erbij. Een en twee hebben we zo vaak gespeeld dat we wisten hoeveel en waar de vijanden vandaan kwamen. het verhaal is de de koning en zijn dochter ontvoert zijn door deathe adder en nu is het de taak aan jou om ze te gaan redden. dit kun je doen met de volgende pesonages de dwerg Gilius Thunderhead de barbaar Ax Battler of de amazone Tyris flare. je baant je een weg door de verschillende dorpen op weg naar het kasteel. je vijanden roei je neer of je gebruikt je superkracht. je kon je kracht opbouwen door kleine groene elfente slaan, die laten dan een flesje vallen waarmee je je magie meter aanvul. deel een en twee is echt de moeite waard om te downlouden via de wii.  Deel drie vond ik niet zo goed want net als streets of rage waren de karakters groter. Zo van klein poppetjes lekker potje knokken. Naar grote kerel klein veld. Niet meer leuk dus. Maar nu hebben ze golden axe opnieuw uitgebracht Golden Axe Beast Rider. Het is van 2D naar 3D gegaan en aan jullie de keuze of hij gaaf is! Check de trailer     http://www.youtube.com/watch?v=sQpOET4JJNg

geschreven door: Frank

Related Entries:
Nintendo maakt lijst games bekend tot Q1 2009
(1) Permalink
1-2/2