BlogGalleryCasemodZoekenContactOver ons

Eerste foto's nieuwe casemod

Perplex: de eerste foto's

Hier zijn ze dan, de allereerste foto's van mijn nieuwe casemod genaamd: "Perplex". Deze foto's zijn van het binnenframe die uiteindelijk wordt geplaatst in de case die gemaakt wordt van plexiglas (what's in a name?) het moederbord wat je ziet is een "antiek" pentium 2 moederbord uit het jaar krijt. Die heb ik gebruikt om de maten te bepalen voor het binnenframe, aangezien die dezelfde afmeting heeft als een standaard Micro-ATX moederbord.

de achterkant met 2x 60mm fans en thermometertje:

de zijkant met front/side usb ingang:

de voorkant met het teecee logo gegraveerd en al:

de binnenkant:

Related Entries:
Nintendo maakt lijst games bekend tot Q1 2009
de Viggen
tijd voor casemodding!
(7) Permalink

Sharkoon Rush serie: de foto's

Foto's: De Sharkoon Rush serie gaming goodies

In mijn vorige review heb ik het heel effe gehad over de FireGlider gaming muis. Bij deze nu de foto's van de producten uit de Rush lijn van Sharkoon:

Rush muismat:

Rush voeding:

Rush headset:

Rush keypad:

Rush keyboard:

en last but not least, de vuurglijer:

Met dank aan mijn TeeCee collega's die me erop wezen om de foto's te plaatsten

Meer info over de Rush lijn kun je hier vinden:

www.sharkoon.com/html/produkte/rush_serie/index_en.html

Related Entries:
De Sharkoon Rush Case
(16) Permalink

De Sharkoon Rush Case

De Sharkoon Rush Case, een LAN-party behuizing voor een prikkie

Tegenwoordig is de markt voor computerkasten zo groot dat er voor elk type gebruiker wel een kast te vinden is. Zo ook deze behuizing van het Duitse Sharkoon. Volgens Sharkoon is deze kast speciaal gemaakt voor gebruik bij LAN-party's. Een echte gamer pc behuizing dus.

De naam “Rush” staat niet op zichzelf. Er is namelijk een hele range goodies te koop onder deze naam. Onder andere een toetsenbord, headset en niet te vergeten de ultra coole Sharkoon Rush FireGlider gaming mouse, compleet met gewichtjes om je muis nog beter af te stellen. Ganz Geil!!

Maar goed weer effe terug naar de kast. Om een beetje LAN-party proof te zijn, moet ie aan een aantal eisen voldoen:

-lichtgewicht

-compact

-voldoende koelmogelijkheden

Lichtgewicht

De case bestaat voor het grootste deel uit aluminium. Behalve dan het frontpaneel en een stalen stang die van voor naar achter loopt om ervoor te zorgen dat het hele ding overeind blijft. Met z'n 2,3 kg aan gewicht is ie dan ook niet echt zwaar te noemen, een gemiddelde pc voeding weegt wel iets meer. Nog een voordeel van aluminium is, dat je het makkelijk kan bewerken. Als je een beetje thuis bent in de wondere wereld van casemodding is dat natuurlijk wel zo fijn.

Compact

De kast is gemaakt voor een Micro-ATX formaat moederbord, of kleiner. Deze zijn iets kleiner als een standaard ATX formaat bord, maar zeker niet minder snel. Voor de rest zijn de voeding, harde schijf en DVD-rom speler die er in gaan, allemaal standaard. Als je een niet-standaard CPU koeler wilt monteren, moet je wel oppassen dat je niet een te grote koeler erop plaatst. Hier is namelijk minder ruimte voor als in een normale PC kast. De standaard koeler, die je bij de processor krijgt, zou wel moeten passen.

Koeling

Het grote nadeel van een kleinere kast is dat de onderdelen veel dichter op elkaar zitten. Hierdoor kan de temperatuur in de kast hoger worden als normaal. Gelukkig waren ze daar bij Sharkoon op bedacht en hebben ze voor voldoende koelmogelijkheden gezorgd. Je krijgt namelijk standaard een redelijk stille 120mm fan bij de kast en er is nog een mogelijkheid om een 80mm fan achter het frontpaneel te monteren. Verder zitten er aan beide zijkanten en de achterkant voldoende openingen om de warme lucht in de kast naar buiten te laten. Als je kiest voor een voeding zonder fan (zoals ik), is je systeem nog lekker stil ook. Je kan trouwens altijd de temperatuur van de kast altijd in de gaten houden omdat er op het frontpaneel een display  zit die verteld hoe warm het in de kast is.

Over het algemeen ben ik zeer te spreken over de kast. Als ik dan toch een puntje van kritiek moet opnoemen is het wel de verf die erop zit. Ik had liever gezien dat er helemaal geen verf opzat. Een mooi geborsteld en geanodiseerd oppervlak is namelijk net effe mooier en geeft de kast net wat meer klasse. Maar omdat je dit alleen ziet op de wat duurde merken kasten (bijv. Lian Li) vind ik dit niet echt een nadeel.Naast alle dingen die ik hierboven genoemd heb, is ie ook nog makkelijk uit elkaar te halen. Je hoeft namelijk maar 1 duimschroefje los te halen om alle panelen eraf te halen! Super toll!! En ik heb het nog niet eens gehad over het grootste pluspunt aan deze kast namelijk: de prijs. Voor maar 55 euro heb je een nette, compacte en lichtgewicht aluminum kast die zeker niet zal misstaan op een LAN-party

Related Entries:
Sharkoon Rush serie: de foto's
de Viggen
tijd voor casemodding!
(21) Permalink

Via is open source

Via is open source

Via wereld's grootste computerchip fabrikant heeft al eerder aan gekondigt dat ze de jongens van openchrome wilden gaan helpen door documentatie te gaan verschaffen om unix videodrivers voor hun produkten te ontwikkelen.

En sinds 20 november jl. is het dan eindelijk gebeurd, ze hebben documentatie gepubliceerd over hun hardware en software zodat de jongens van openchrome betere drivers kunnen ontwikkeln die volledig de videokaarten van via kunnen ondersteunen.Voorheen werd dit gedaan door backwards engineering.

Ook heeft Via toegezegd dat ze samen met de jongens van Openchrome die videodriver gaan ontwikkelen, maar het zal immers nog wel een tijdje duren voor deze worden uitgebracht.

Zie nieuwsverslag van Via hieronder:

VIA Collaborates with OpenChrome on Open Source Video Driver

Support from VIA's software development team will enrich the OpenChrome driver's feature support for VIA IGP chipsets

Taipei, Taiwan, 20 November 2008 - VIA Technologies, Inc, a leading innovator of power efficient x86 processor platforms, today announced the next step in its ongoing cooperation with the Free and Open Source Software (FOSS) community.

Building on the recent release of the VIA graphics driver available on the VIA Linux Portal (http://linux.via.com.tw), VIA is actively collaborating with the OpenChrome development team on their Open Source graphics driver – initially assisting with multi-head support and RandR function.

Harald Welte, recently contracted by VIA to help refine VIA's Open Source strategy and to optimize its support for Linux across all the components of its x86 processor platforms, has been working closely with both VIA and the FOSS community to enhance the quality and public availability of VIA documentation for developers. Graphics programming manuals for both the VIA CX700M and VX800 chipsets are now available on X.Org (http://www.x.org/docs/via) and the VIA framebuffer driver source has been checked in to the 2.6.28 mainline kernel.

"This cooperation between the community-based OpenChrome developers and VIA's staff developers will enable everyone to shift towards one code base, combining the features and strengths of both drivers," said Mr. Welte. "It also shows that VIA is not only releasing source code and documentation, but actively moving towards a much more open and collaborative driver R&D process."

"This is a welcome and significant step forward from VIA; the availability of free platform documentation is an essential component for greater open source community developer involvement, to everyone's benefit," said Xavier Bachelot, a developer with the OpenChrome project. "We expect that pooling our development resources and working in a public repository on a consolidated codebase in this way will result in a more feature-complete driver, and a simpler and enhanced experience for the users."

(2) Permalink

Western digital op de groene tour

Western Digital op de groene tour.

Na de zoveelste ontwikkeling door de ontketening van de groene beweging kon Western Digital niet lang achter blijven. Dus heeft WD een nieuwe groene hardschijf ontwikkeld namelijk de: Western Digital Caviar Green. WD beweerde door middel van het gebruik van de "green" hd's dat je gemiddeld 13 watt verbruikt, en op jaar basis wel 14 dollar kan besparen daardoor, en dat je CO2 uitstoot met 3 dagen autorijden omlaag gaat.

In ieder geval, hij is gewoon veel stiller als andere schijven en dat is wel een hele goede eigenschap, omdat je de harde schijf het vaak het meest hoort.

Ze zijn verkrijgbaar in de smaken 500GB tot 1 TB, en kosten lopen ongeveer van 55 euro voor de 500 GB versie en 120 euro voor de 1 TB versie.

western digital caviar green

(1) Permalink

de Viggen

Wat doe je als je je 2 favoriete hobbies, casemodding en luchtvaart, wilt combineren? Precies! Dan maak je een computercase met een vliegtuig erop. Dat is in het kort hoe ik achter het idee van de Viggen ben gekomen.

Dit is de echte Saab 37 Viggen:

Waarom nou juist de Viggen? Heel simpel, omdat het mijn favoriete vliegtuig is en omdat een bijzonder vliegtuig als deze wel wat aandacht verdient. Maar zeg nou zelf, hij ziet er gewoon heel cool uit.

Dit zijn de "specs":

CPU:                            AMD Athlon 2800+ Barton 

Moederbord:                 Asrock K7S8X (zoiets) 

Geheugen:                    1024 MB DDRAM 400Mhz 

Videokaart:                   ATI Radeon 9800SE 128 MB 

Harddisk(s):                   2x 40 gb Maxtor 

CD/DVD-spelers:            LG DVD ROM 

CD/DVD-branders:          NEC DVD R/W

Geluidskaart:                 onboard AC`97  

Netwerkapparatuur:       10/100 Mbit 

Monitor:                        Acer 17" TFT 

Kast:                             geen idee, gekocht voor een habbekrats 

Voeding:                       Target 450 watt 

Koeling:                        1x 80 mm blue led fan aluminium, 1x 80 mm akasa fan CPU koeler: Zallman LED fan 

Besturingssysteem:         Windows XP Pro

Tegenwoordig stellen deze specs natuurlijk niet zo veel meer voor maar de kast is alweer een paar jaartjes oud. Sterker nog, het is mijn eerste echte casemod!. Het uiteindelijke resultaat kun je bewonderen in de gallery.

Related Entries:
Eerste foto's nieuwe casemod
Nintendo maakt lijst games bekend tot Q1 2009
tijd voor casemodding!
De Sharkoon Rush Case
(3) Permalink

tijd voor casemodding!

Casemodding betekend letterlijk het "modificeren" van je computerkast (case). Dat is uiteraard waar dit gedeelte van de website over gaat. Hieronder staat alleen de info over de casemod, als je de foto's van de kasten wilt bekijken moet je bij het "gallery" gedeelte zijn.

Related Entries:
Eerste foto's nieuwe casemod
Nintendo maakt lijst games bekend tot Q1 2009
de Viggen
De Sharkoon Rush Case
(6) Permalink
1-7/7