BlogGalleryCasemodZoekenContactOver ons

Front Mission DS review

 

Front Mission DS review

fm1

Het is het jaar 2090, het jaar dat Japan en Amerika strijden om Huffman Island. Huffman Island het eiland dat is onstaan in 1995 bij de kust van Mexico dor vulkanische activiteiten. Het eiland word toegeigend door Amerika ( USN ). Maar toendertijd woonde op het eiland de vriendin van Roid Clive, een soldaat van het Japanse leger ( OCU ), Roid werd er op uit gestuurd om een illegale missie te ondernemen met zijn squad. Ze moesten een fabriek van de USN bespioneren. Maar daar aangekomen moet Roid met zijn eigen ogen de afslachting van zijn vriendin aanschouwen. En dat niet alleen de leider van een squad van de USN blaast die fabriek op en schuift de schuld in de schoenen van Roid. Waardoor de spanningen hoog oplopen tussen OCU en USN. In de geschiedenisboeken word er nog steeds gesproken over het "Larcus" incident en sinds dien is het nooit meer goedgekomen tussen USN en OCU. Roid word daarna gedegradeerdt, en word in een squad geplaats de canyon crows en algaande leert hij meer over wat en wie er achter de moord op zijn vriendin zat, en het "Larcus" incident.

Front Mission de game die bijna niemand had mogen kennen.

Hmm wat, hoor ik dacht goed, zie ik je denken. Deze game is voor het eerst uitgekomen in 1995 in Japan op de SNES. Maar was enkele jaartjes later alweer illegaal op het net te vinden in het engles vertaald door fans. Ik kwam er voor het eerst mee in aanraking in 1998, en was er helemaal verslaafd aan. Ik was al langer op de tour van RPG's en bleef een beetje hangen bij de Square Enix games ( toenmalig Squaresoft ). Ik speelde die tijd Sword of Mana, Final Fantasy, Chrono Trigger etc. MAar bleef hangen bij Front mission omdat het zo'n intrigerend verhaal heeft en zo lekker wegspeelt, en ook erg pittig is.

Front Mission serie:

Dit is trouwens niet de eerste Front Mission die is uitgebracht, je hebt er veel verschillende uitgaves van, niet zo veel als de finalfantsy reeks, maar komt aardig in de buurt. Front Mission 3 is trouwens de enige die in Europa is uitgebracht, FM 1st/DS, FM 3, FM 4, Fm online zijn de enige games die in amerika zijn uitgebracht.

Front Mission Snes : speelt zich af op Huffmann Island in 2090

Front Mission 1st PS1/ DS: dezelfde tijd als Front mission alleen kan je nu ook spelen als soldaat van de USN.

Front Mission 2 PS1 : speelt zich af in 2102 in Bangladesh

Front Mission 3 PS1 : speelt zich af in 2112 in Japan, waarnaar je later de hele wereld overgaat.

Front Mission 4 PS2 : speelt zich af in 2096 in Europa

Front Mission 5 PS2 : speelt zich af in 2070 op Huffman Island

Front Mission 2089 (mobiele telefoons) : Een game die zich afspeelt een jaar voor het Larcus incident

Front Mission 2089 Border of madness DS : een port van bovengenoemde game

Overige FM spellen:

Front mission Gun Hazard SNES : een sidescrolling shooter

Front Mission Alternative PS1 : Speel je als een manager van een squad wanzers

Front Mission Online Xbox/PC : Een online game die zich afspeelt tijdens de tweede Huffman oorlog

Gameplay

De speelwijze van FM is turn-based, dat betekend dat je net als met schaken om de beurt zetten zet. Daarbij heb je verschillende soort Mecha's, ook wel wanzers genoemd in de game wat afgeleid is van het duitse woord wanderpanzer wat betekend lopende tank.

 

Related Entries:
Nieuwe FF Crystal Chronicles Crystal Bearers trailer
Ninjatown review
Nintendo maakt lijst games bekend tot Q1 2009
TeeCee Nieuws: DS
(2) Permalink

commentsThe first thing you need to consider is getting educated about the field. Today, there are many colleges and universities that offer multimedia courses and degreesAdidas Jeremy Scott

add a comment

The Trackback URL to this comment is:
http://alwaysinmotion.freeflux.net/blog/plugin=trackback(2950).xml

No new comments allowed (anymore) on this post.