BlogGalleryCasemodZoekenContactOver ons

Regelement voor Koffietoid Lan-Party

Regelement voor Koffietoid Lan-Party's

Hieronder kunt u een regelement downloaden voor Koffietoid Lan-Party's. Door deelname of bezoek aan een Koffietoid Lan-Party verklaart iedere deelnemer of bezoeker dat hij/zij akkoord gaat met het regelement van Koffietoid Lan-Party's en met het regelement van de verhuurders van de locatie.

files/regelementkoffietoidlanpartys.pdf

Koffietoid Lan-Party Crew

Related Entries:
Regelement voor Koffietoid Lan-Party's
(10) Permalink

Eerste foto's nieuwe casemod

Perplex: de eerste foto's

Hier zijn ze dan, de allereerste foto's van mijn nieuwe casemod genaamd: "Perplex". Deze foto's zijn van het binnenframe die uiteindelijk wordt geplaatst in de case die gemaakt wordt van plexiglas (what's in a name?) het moederbord wat je ziet is een "antiek" pentium 2 moederbord uit het jaar krijt. Die heb ik gebruikt om de maten te bepalen voor het binnenframe, aangezien die dezelfde afmeting heeft als een standaard Micro-ATX moederbord.

de achterkant met 2x 60mm fans en thermometertje:

de zijkant met front/side usb ingang:

de voorkant met het teecee logo gegraveerd en al:

de binnenkant:

Related Entries:
Nintendo maakt lijst games bekend tot Q1 2009
de Viggen
tijd voor casemodding!
(7) Permalink

Review: Ratchet & Clank: Tools of Destruction (PS3)

Review: Ratchet & Clank:

Tools of Destruction (PS3)

“Je start met een kleine proppenschieter en bouwt die gaande het spel uit tot een plasma mitrialleur met napalm bijwerking”


Introductie

Als je een auto gaat kopen ben je soms weken tot maanden aan het zoeken naar een bepaalde auto. Je staat voor een aantal keuzes. Welk merk wil ik? Welke uitvoering? Benzine of diesel. Of toch LPG? Wil ik een elektrische hulpmotor? Hoeveel pk's? En als je dat alles hebt gehad ben je aangekomen bij de optie's! En natuurlijk wil je meer en betere optie's dan je buurman. Ik vind het fantastisch als mijn collega vol trots vertelt dat hij airco heeft en ik uit kan leggen hoe mijn climate control, alarm en regensensor werken. Je auto voorzien van upgrates vind ik fantastisch. Dit vind ik ook bij games. Bij Red Alert was ik meer bezig met ontdekken welke upgrades ergehaald kunnen worden dan een versterkte basis en goede verdedeging aan te leggen. Er is toch niets leukers als je bij Warcraft 3 aankomt met een klein legertje "footman" en je tegenstander met een gelijk aantal "grunts" en deze komt er achter dat zijn bijltjes van Surinaams waaibomenhout echt niet op kunnen tegen jouw Mithral armor en met diamanten ingelegde zwaarden van hoogwaardig 365-karaats titanium?

Algemeen & Gameplay

Bij Ratchet Clank: Tools of Destruction draait het allemaal om upgrades. Je start met een kleine proppenschieter en bouwt die gaande het spel uit tot een plasma mitrailleur met napalm bijwerking. Fantastisch! En dat is één gun, totaal zijn er zo'n 15 wapens te halen (en te upgraden) waar mee je heel wat tegenstanders aan pulp kan schieten. Dit werkt via een 3rd person perspectief (dat ook stilstaand naar een 1st person kan) met auto-lock. Je wapens mikken dus automatisch op de vijand. Gaande het spel zijn er verschillende ingame minigames en puzzels te doen die een aangename afwisseling zijn tussen het rennen en schieten. Deze minigames sluiten aan bij het verhaal en maken vaak gebruik van de motion-control van de DualShock controller.

Plus/minpunten

+ Upgraden van wapens

+ Humor van Ratchet, Clank en vooral Cronk

+ Imago van Ratchet (wat Mario is voor Nintendo is Ratchet voor de Playstation)

- De game had nog wel langer gemogen. En begrijp me niet verkeerd, de game is al heel uitgebreid en biedt voor geruime tijd speel plezier. Alleen ben ik verwend en wil alleen maar meer Ratchet Clank! Over het (mini)vervolg Ratchet Clank: Quest for Booty zal ik een andere keer schrijven.

- Deze game mist echt een coöp-multiplayer optie. En niet halfbakken splitscreen, maar gewoon met een vriend ieder thuis achter zijn Playstation 3 de hele campaign doorlopen! Of gewoon een vette deathmatch met opgevoerde proppenschieters!

Conclusie

Ben je voor even klaar met die fatsige loodgieter die zijn vriendinnetje steeds laat ontvoeren door een opgeblazen gothic schildpad en biedt de blauwe egel op rode gymschoenen al jaren niet wat hij zou moeten bieden, dan is Ratchet Clank: Tools of Destruction een fantastisch alternatief. Ik zal niet zeggen dat hij beter of slechter is dan Mario's reeks, want dat is een heel ander segment spellen, maar Ratchet Clank: Tools of Destruction is gruwelijk goed! 3D Platform en upgradeable guns is gamers heaven! Nog geen Playstation 3? Ga je schamen, niet twijfelen en gewoon kopen die hap. Samen met deze fantastische game!

Geschreven door: Thijs Conijn (Skunk)

Related Entries:
TeeCee Nieuws: PS3
TeeCee Nieuws: PSP
Sonic Unleashed deze week losgelaten
Nintendo Artstyle
(11) Permalink

Nieuwe FF Crystal Chronicles Crystal Bearers trailer

Dit is de trailer van de E3 voor Final Fantasy Crystal Chronicles Crystal Bearers, ja dat is een hele mond vol, maar van de trailer valt je mond helemaal open. Enjoy!


E3 - Final Fantasy Crystal Chronicles: The Crystal Bearers
by CSL_Italia
Related Entries:
Nintendo maakt lijst games bekend tot Q1 2009
Fatal Frame 4 komt naar Europa
World of Goo voor Wii in februari
Cubello uitgebracht
Madworld zorgt voor een leuke lente
(2) Permalink

nieuwe trailer no more heroes desperate struggle

Nieuwe trailer No more heroes Desperate Struggle

wat kan ik zeggen ik ben erg benieuwd naar de game die in 2010 uitkomt! Check de trailer!

More No More Heroes 2: Desperate Struggle News Previews
Related Entries:
Madworld!?!, mad shit!
Nintendo maakt lijst games bekend tot Q1 2009
(2) Permalink

Eerste trailer nieuwe metroid game van team ninja

Team ninja brengt nieuwe metroid game uit

Team ninja ook beter bekend van death or alive en ninja gaiden gaat nieuwe metroid game maken,het lijkt erop dat er meer tirth person actie in gaat komen, maar de echte fans hopen natuurlijk dat samus net zo schaars gekleed gaat alsin death or alive. In ieder geval zie het er naar uit de we meer verhaal lijn gaan krijgen. Hooray. Als dit zo door gaat gaan ze straks nog Mario games dialogen geven haha. enjoy de trailer.

Related Entries:
Nintendo maakt lijst games bekend tot Q1 2009
Sonic Unleashed deze week losgelaten
(5) Permalink

Sharkoon Rush serie: de foto's

Foto's: De Sharkoon Rush serie gaming goodies

In mijn vorige review heb ik het heel effe gehad over de FireGlider gaming muis. Bij deze nu de foto's van de producten uit de Rush lijn van Sharkoon:

Rush muismat:

Rush voeding:

Rush headset:

Rush keypad:

Rush keyboard:

en last but not least, de vuurglijer:

Met dank aan mijn TeeCee collega's die me erop wezen om de foto's te plaatsten

Meer info over de Rush lijn kun je hier vinden:

www.sharkoon.com/html/produkte/rush_serie/index_en.html

Related Entries:
De Sharkoon Rush Case
(16) Permalink

De Sharkoon Rush Case

De Sharkoon Rush Case, een LAN-party behuizing voor een prikkie

Tegenwoordig is de markt voor computerkasten zo groot dat er voor elk type gebruiker wel een kast te vinden is. Zo ook deze behuizing van het Duitse Sharkoon. Volgens Sharkoon is deze kast speciaal gemaakt voor gebruik bij LAN-party's. Een echte gamer pc behuizing dus.

De naam “Rush” staat niet op zichzelf. Er is namelijk een hele range goodies te koop onder deze naam. Onder andere een toetsenbord, headset en niet te vergeten de ultra coole Sharkoon Rush FireGlider gaming mouse, compleet met gewichtjes om je muis nog beter af te stellen. Ganz Geil!!

Maar goed weer effe terug naar de kast. Om een beetje LAN-party proof te zijn, moet ie aan een aantal eisen voldoen:

-lichtgewicht

-compact

-voldoende koelmogelijkheden

Lichtgewicht

De case bestaat voor het grootste deel uit aluminium. Behalve dan het frontpaneel en een stalen stang die van voor naar achter loopt om ervoor te zorgen dat het hele ding overeind blijft. Met z'n 2,3 kg aan gewicht is ie dan ook niet echt zwaar te noemen, een gemiddelde pc voeding weegt wel iets meer. Nog een voordeel van aluminium is, dat je het makkelijk kan bewerken. Als je een beetje thuis bent in de wondere wereld van casemodding is dat natuurlijk wel zo fijn.

Compact

De kast is gemaakt voor een Micro-ATX formaat moederbord, of kleiner. Deze zijn iets kleiner als een standaard ATX formaat bord, maar zeker niet minder snel. Voor de rest zijn de voeding, harde schijf en DVD-rom speler die er in gaan, allemaal standaard. Als je een niet-standaard CPU koeler wilt monteren, moet je wel oppassen dat je niet een te grote koeler erop plaatst. Hier is namelijk minder ruimte voor als in een normale PC kast. De standaard koeler, die je bij de processor krijgt, zou wel moeten passen.

Koeling

Het grote nadeel van een kleinere kast is dat de onderdelen veel dichter op elkaar zitten. Hierdoor kan de temperatuur in de kast hoger worden als normaal. Gelukkig waren ze daar bij Sharkoon op bedacht en hebben ze voor voldoende koelmogelijkheden gezorgd. Je krijgt namelijk standaard een redelijk stille 120mm fan bij de kast en er is nog een mogelijkheid om een 80mm fan achter het frontpaneel te monteren. Verder zitten er aan beide zijkanten en de achterkant voldoende openingen om de warme lucht in de kast naar buiten te laten. Als je kiest voor een voeding zonder fan (zoals ik), is je systeem nog lekker stil ook. Je kan trouwens altijd de temperatuur van de kast altijd in de gaten houden omdat er op het frontpaneel een display  zit die verteld hoe warm het in de kast is.

Over het algemeen ben ik zeer te spreken over de kast. Als ik dan toch een puntje van kritiek moet opnoemen is het wel de verf die erop zit. Ik had liever gezien dat er helemaal geen verf opzat. Een mooi geborsteld en geanodiseerd oppervlak is namelijk net effe mooier en geeft de kast net wat meer klasse. Maar omdat je dit alleen ziet op de wat duurde merken kasten (bijv. Lian Li) vind ik dit niet echt een nadeel.Naast alle dingen die ik hierboven genoemd heb, is ie ook nog makkelijk uit elkaar te halen. Je hoeft namelijk maar 1 duimschroefje los te halen om alle panelen eraf te halen! Super toll!! En ik heb het nog niet eens gehad over het grootste pluspunt aan deze kast namelijk: de prijs. Voor maar 55 euro heb je een nette, compacte en lichtgewicht aluminum kast die zeker niet zal misstaan op een LAN-party

Related Entries:
Sharkoon Rush serie: de foto's
de Viggen
tijd voor casemodding!
(21) Permalink

Front Mission DS review

 

Front Mission DS review

fm1

Het is het jaar 2090, het jaar dat Japan en Amerika strijden om Huffman Island. Huffman Island het eiland dat is onstaan in 1995 bij de kust van Mexico dor vulkanische activiteiten. Het eiland word toegeigend door Amerika ( USN ). Maar toendertijd woonde op het eiland de vriendin van Roid Clive, een soldaat van het Japanse leger ( OCU ), Roid werd er op uit gestuurd om een illegale missie te ondernemen met zijn squad. Ze moesten een fabriek van de USN bespioneren. Maar daar aangekomen moet Roid met zijn eigen ogen de afslachting van zijn vriendin aanschouwen. En dat niet alleen de leider van een squad van de USN blaast die fabriek op en schuift de schuld in de schoenen van Roid. Waardoor de spanningen hoog oplopen tussen OCU en USN. In de geschiedenisboeken word er nog steeds gesproken over het "Larcus" incident en sinds dien is het nooit meer goedgekomen tussen USN en OCU. Roid word daarna gedegradeerdt, en word in een squad geplaats de canyon crows en algaande leert hij meer over wat en wie er achter de moord op zijn vriendin zat, en het "Larcus" incident.

Front Mission de game die bijna niemand had mogen kennen.

Hmm wat, hoor ik dacht goed, zie ik je denken. Deze game is voor het eerst uitgekomen in 1995 in Japan op de SNES. Maar was enkele jaartjes later alweer illegaal op het net te vinden in het engles vertaald door fans. Ik kwam er voor het eerst mee in aanraking in 1998, en was er helemaal verslaafd aan. Ik was al langer op de tour van RPG's en bleef een beetje hangen bij de Square Enix games ( toenmalig Squaresoft ). Ik speelde die tijd Sword of Mana, Final Fantasy, Chrono Trigger etc. MAar bleef hangen bij Front mission omdat het zo'n intrigerend verhaal heeft en zo lekker wegspeelt, en ook erg pittig is.

Front Mission serie:

Dit is trouwens niet de eerste Front Mission die is uitgebracht, je hebt er veel verschillende uitgaves van, niet zo veel als de finalfantsy reeks, maar komt aardig in de buurt. Front Mission 3 is trouwens de enige die in Europa is uitgebracht, FM 1st/DS, FM 3, FM 4, Fm online zijn de enige games die in amerika zijn uitgebracht.

Front Mission Snes : speelt zich af op Huffmann Island in 2090

Front Mission 1st PS1/ DS: dezelfde tijd als Front mission alleen kan je nu ook spelen als soldaat van de USN.

Front Mission 2 PS1 : speelt zich af in 2102 in Bangladesh

Front Mission 3 PS1 : speelt zich af in 2112 in Japan, waarnaar je later de hele wereld overgaat.

Front Mission 4 PS2 : speelt zich af in 2096 in Europa

Front Mission 5 PS2 : speelt zich af in 2070 op Huffman Island

Front Mission 2089 (mobiele telefoons) : Een game die zich afspeelt een jaar voor het Larcus incident

Front Mission 2089 Border of madness DS : een port van bovengenoemde game

Overige FM spellen:

Front mission Gun Hazard SNES : een sidescrolling shooter

Front Mission Alternative PS1 : Speel je als een manager van een squad wanzers

Front Mission Online Xbox/PC : Een online game die zich afspeelt tijdens de tweede Huffman oorlog

Gameplay

De speelwijze van FM is turn-based, dat betekend dat je net als met schaken om de beurt zetten zet. Daarbij heb je verschillende soort Mecha's, ook wel wanzers genoemd in de game wat afgeleid is van het duitse woord wanderpanzer wat betekend lopende tank.

 

Related Entries:
Nieuwe FF Crystal Chronicles Crystal Bearers trailer
Ninjatown review
Nintendo maakt lijst games bekend tot Q1 2009
TeeCee Nieuws: DS
(2) Permalink

Ninjatown review

 

                              Ninjatown review

"Zo simpel als Ninjatown oogt zo hardcore is de game."

 

Ninjatown, ik hoor velen van jullie al denken,wtf. En ik dacht precies hetzelfde toen ik screenshots van de game voor het eerst zag. Het zag er zo kiddy uit, en niet dat het voor mij een probleem is normaal. Maar had gelijk mijn oordeel klaar staan. Had ik dit nu maar niet gedaan. Want toen ik mijzelf er toch overheen zette bleek dat dit toch een van de beste ds games is die ik heb gezien Alleen maar om het feit dat simpele games toch heel goed uit kunnen pakken.

nin2

Bescherm de koekjes Jeroen-san!

De wereld van ninjatown heeft al lang in vrede geleefd. En de ninja's waren altijd trotse bezitters van hun geheime ninja koekjes recept. Totdat er een invasie van demonen ninjatown binnenviel. En sindsdien is het de taak aan de burgermeester van ninjatown en zijn ninja's om de demonen buiten de stad te houden en het belangrijkste nog : Er voor te zorgen dat het koekjesrecept niet in de verkeerde handen valt, anders lopen de ninjas hun inkomsten mis.

 nin1

Houd de demonen tegen Jeroen-san!                                            

 Het spel speelt zich af op een plat veld, waarbij demonen van punt A naar punt B moeten komen. En natuurlijk aan jou de taak schoon om dit tegen te gaan. Daarbij kan je gebruik maken van zwakke maar snelle ninja's ( Wee ninja's ) die heel erg effectief zijn tegen snelle vijanden die langzame ninja's moeilijker vinden te pakken. Maar sterke ninja's zijn weer minder lang bezig met het neerrammen van demonen. Dan heb je ook nog ninja's die op lange afstanden vijanden kunnen vertragen of neer kunnen halen. De ninja's kan je neit alle kanten opsturen als in Red Alert bijvoorbeeld, maar die bewegen in de omtrek van hun huisje, dus door tactisch de huisjes van de ninja's te plaatsen kan je de demonen tegenhouden.

Harder, better, faster, stronger!

Naarmate je verder komt in het spel des te sterker en sneller vijanden worden, maar ook komen ze met meer getallen. En toch zal je maar met beperkte financiele middelen je rijk overeind moeten houden. Dus kan je gebouwen bouwen die je ninja's meer kracht, reikwijdte of snelheid geven. Ook kan je daarnaast de huizen van je ninja's upgraden om nog betere ninja's te krijgen. Dit geeft al snel een strategisch voordeel, helemaal als je Sniper ninja's een reikwijdte hebben van het halve speelveld.

nin4

Blaas Jeroen-san blaas...

Bij ninjatown kan je niet alleen verwachten dat al je ninja's het wel even voor jou oplossen. Er word immers van de gebruiker ook nog een boel interactie verwacht. Als de druk te hoog word, kan je speciale aanvallen gebruiken om de demonen af te remmen. Dit kan door middel van ninja poep en ninja babies kan je de demonen stremmen. Die special items krijg je na elke keer als je weer een level uitspeelt. Ook kan je door middel van je krachten te gebruiken demonen terug blazen ( ja door in de microfoon te blazen ) of ninja's wakker schreeuwen, of een andere favoriet van me met een vergrootglas demonen verbranden. Dit is natuurlijk het beste als je bijvoorbeeld in de trein loopt te dssen, anders sta je toch voor paal als je tegen je ds zit te schreeuwen of er tegen aan zit te blazen.

nin3

Sensei's oordeel

Zo simpel als Ninjatown oogt zo hardcore is de game. Er zit een leuk, maar lichtelijk absurd maar humoristisch verhaal in. Waarbij er echt een drive is om verder in die game te komen. De graphics zien er goed uit, en de tussenfilmpjes zijn helemaal de bomb. Het spel zit vreselijk goed in elkaar en is goed uitgebalanceerd. Je bent er alleen vrij rap doorheen, maar dan kan je het nog altijd opnemen tegen je vrienden.

 

 

 

 

Related Entries:
Nintendo maakt lijst games bekend tot Q1 2009
TeeCee Nieuws: DS
Nieuwe FF Crystal Chronicles Crystal Bearers trailer
Front Mission DS review
Casual gamer of Hardcore gamer?
(6) Permalink
Next1-10/49